Praktijk
Hier lees je alles over de praktijk van je rijexamen!
Om te mogen lessen dien je 16,5 jaar of ouder te zijn. Een theoriecertificaat is niet noodzakelijk om te mogen beginnen. Wel is het zo; hoe beter je de verkeersregels kent, hoe meer tijd en aandacht je in andere dingen kunt steken. Dit houdt in dat we de lestijd efficiënter en effectiever kunnen besteden. De vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart zodat je uiteindelijk optimaal voorbereid bent op het praktijkexamen.
Tussentijdse Toets
Voor het praktijkexamen bestaat de mogelijkheid om een tussentijdse toets (TTT) te nemen. Het is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele zenuwen te voorkomen!
Een examinator van het CBR beoordeelt hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Bij een positief resultaat wordt vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.
Om praktijkexamen te mogen doen moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie.


Praktijkexamen
Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Als je bent geslaagd, wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB).
Om praktijkexamen te mogen doen moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie.
Spoedopleiding
Wil je op een snelle manier je rijbewijs halen, kies dan voor een spoedopleiding op maat. Een spoedopleiding kan variëren van 14 dagen tot 12 weken. Wel dien je voorafgaand aan de spoedopleiding geslaagd te zijn voor je theorie.
In een intake / proefles gaan we kijken of je geschikt bent voor een spoedopleiding, welk lessenpakket het beste bij je past en welk traject we zullen doorlopen. We kijken onder andere naar je voertuigbeheersing, je inzicht en je leersnelheid.
De lessen worden gegeven in blokken van 2 of 3 uren en worden ingeroosterd afhankelijk van je eigen mogelijkheden. Op ¾ van je opleiding vindt een tussentijdse toets (T.T.T.) plaats.
